Het nieuwe seizoen is begonnen, en dit gaat gepaard met de start van een nieuwe reeks jeugdtrainingen. Dit jaar worden de trainingen ingelopen met twee Open-badminton dagen!

Open-Badminton dagen

De Open-Badminton dagen worden georganiseerd voor alle jeugd, dit wil zeggen leden EN niet-leden. De perfecte kans om uw kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes de kans te geven badminton in levende lijve te ervaren. Er kan vrij deelgenomen worden aan doorlopende initiatielessen tussen 17:00 en 19:00. Er zijn twee dagen waarop kan deelgenomen worden: donderdag 29 september en maandag 3 oktober. Op deze lessen zijn uiteraard onze trainers aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook krijgt u advies over de verschillende trainingsgroepen en dewelke het meest interessante is voor uw kind. Indien u al contact wil opnemen via email kan u dit doen via . Indien u een gerichte vraag wil stellen aan onze trainers, dan kan dit via .

Trainingen

Uiteraard worden deze twee Open-badminton dagen gevolgd door de echte trainingen. Deze worden ingedeeld in 3 groepen: Wit&Groen, Rood en Blauw. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het KYU-project, dat uit gaat van Badminton Vlaanderen. Hier worden de leerlingen onderverdeeld per niveau.

De training op donderdag loopt van 18:15-19:15 vanaf 6 oktober. Deze training is voor Wit en Groen, wat de beginnende spelers zijn. Hier worden basistechnieken geleerd die in badminton voorkomen, alsook de spelregels, basisgrepen, enz.

Op maandag vanaf 10 oktober wordt van 18:30-19:30 training gegeven voor Rood, de iets gevorderde spelers. Hier worden de technieken verder ontwikkeld richting wedstrijdniveau.

Op woensdag vanaf 5 oktober al wordt van 18:30-21:00 training gegeven voor Blauw, de hoogste groep. Hoewel jeugdtoernooien ook eerder al een optie zijn, worden spelers hier begeleid tot een niveau dat mee kan op niet-jeugd toernooien en competitie.

Aanvankelijk beslissen de trainers in welk niveau het best wordt begonnen. Daarna kan er gestegen worden van niveau door deel te nemen aan proefdagen doorheen het jaar (hierover volgt meer informatie tijdens de trainingen).