Beste ouders en spelertjes,

Allereerst willen wij ons excuseren voor de chaos in het begin en voor de zoveelste informatiebrief. We werden letterlijk overrompeld door jullie interesse en enthousiasme en hadden dit absoluut niet verwacht. Daardoor moesten we in het begin wat noodoplossingen toepassen, maar nu zijn we eruit!

Wat verandert er concreet, of op welke punten willen we toch even de aandacht vestigen?

 • De groepen zijn heel groot zoals jullie ongetwijfeld gemerkt zullen hebben. Daarom hebben we besloten om ROOD op MAANDAG te houden zoals gepland, maar nog een heel aantal spelers van wit ook op die dag te laten komen om training te krijgen van trainer Sven. Dat gebeurt dan van 18:30 tot 19:30. We houden dus één heel grote groep WIT-GROEN over die verdeeld wordt over de twee dagen. De groepenverdeling kan u raadplegen bij onze trainers, of onderaan dit bericht.
 • Door deze grootte van onze groepen vragen wij jullie om UITSLUITEND te komen trainen op de aangewezen dag om het niveau van de trainingen niet te doen zakken door overlast.
 • Langs de andere kant moedigen we aan om zoveel mogelijk te badmintonnen, en is er vanaf nu een vrij speelmoment beschikbaar, speciaal voor jeugd: op dinsdag van 18:00 – 19:00 kan er vrij gespeeld worden. Opgelet: dit is alleen voor spelertjes die bij ons aangesloten zijn. We begrijpen uw enthousiasme maar moeders, vaders, broertjes, zusjes, ... die geen lid zijn van onze club kunnen we niet laten meespelen. Let ook op het verplichte schoeisel. Vrij spelen kan ook op maandag en donderdag NA de trainingen, en dat moedigen we dan ook aan. Wel rekening houden met de beschikbaarheid van velden en dus zoveel mogelijk dubbelspel spelen.
 • Wanneer kan je dan jammer genoeg niet komen spelen? Tijdens schoolvakanties en feestdagen nemen de trainers een welverdiende rustpauze. Dat wil zeggen dat er op maandag en donderdag geen training voorzien wordt (er is wel vrij speelmoment zoals op de site gecommuniceerd wordt) en ook op dinsdag is er geen trainer aanwezig om toezicht te houden of tips te geven. Op alle andere momenten zijn wij ter jullie beschikking!
 • Over de verschillende niveaus dan: we hebben voorlopig alleen een heel grote groep wit-groen en een kleinere groep rood. Dat komt omdat aan een aantal basiscompetenties moet voldaan zijn om naar de volgende groep over te kunnen gaan. Het lijkt misschien dat uw kind goed op een pluim kan slaan, en dat kan waar zijn ook! Maar om NOG beter te worden is techniek een belangrijk onderdeel, en daar willen wij over waken. Vandaar dat wij met deze verschillende niveaus werken.
 • We hebben besloten, ook om het niet nog ingewikkelder te maken, om iedereen in deze groepen te houden tot na nieuwjaar. Daarna volgen er testmomentjes om over te gaan naar groen en daarna eventueel naar rood. Deze momenten zullen ofwel algemeen tijdens een les doorgaan (er wordt op voorhand gecommuniceerd welke datum) of kunnen afgesproken worden om door te gaan op dinsdag als 1 van onze trainers aanwezig is (en dus niet het bestuur). Daarvoor moet u wel een mailtje sturen naar , maar dat gaat dus pas in NA nieuwjaar. Opgelet: wij houden hier niet alleen rekening met vaardigheden, maar ook met aanwezigheden.
 • We zouden jullie over de trainingen zelf ook nog het volgende willen vragen:
  • De spelers moeten zoveel mogelijk in sportkledij aanwezig zijn. Vooral het schoeisel is belangrijk, maar ook een sportuitrusting (dus geen jeans en dergelijke) is aangewezen.
  • Laat uw kind water meebrengen. Hydratatie is belangrijk bij het sporten!
  • We begrijpen dat u uw kind wil aanmoedigen, maar wij vragen toch om zoveel mogelijk de zaal te verlaten tijdens de trainingen. Er is een cafetaria voorzien waar u even kan gaan uitrusten, weg van alle lawaai ;-)
  • De trainingen duren slechts een uur. Dan is het dus belangrijk dat elke speler op tijd aanwezig is, en daarmee bedoelen we helemaal klaar, in outfit, om aan de training te kunnen beginnen op het gecommuniceerde uur.
  • Wij zullen, wanneer we de kaartjes gekregen hebben van Badminton Vlaanderen, iedereen een soort aanwezigheidskaartje meegeven. Dat stempelen de trainers af om aan te moedigen om zoveel mogelijk te komen. Als extra beloning kan je, wanneer je genoeg stempels hebt, meedoen aan de testmomentjes die later voorzien worden.
  • Oefenen is belangrijk! Misschien is het voor ouders dan ook interessant te weten dat ook aan volwassenen trainingssessies gegeven worden op maandagen en donderdagen. Daarvoor kan je inschrijven via de website, en kan je later met je kind wat komen oefenen.

Het overzicht van welke speler in welke groep zit, zal bij de trainers beschikbaar zijn op maandag en donderdag, en is hieronder ook aangegeven. We ontbreken trouwens ook nog wat informatie (zoals een e-mailadres en inschrijvingsstrookjes die nog binnengebracht moeten worden in verband met de verzekering) van sommigen. Het zou ons een plezier doen als jullie dat dan ook zouden kunnen aanvullen of in orde kunnen brengen.

Hier volgt het overzicht van wie wij wanneer verwachten:

 • Maandag 18:30-19:30 WIT-GROEN: Elouan, Len, Zakary, Noah, Jill, Nina, Kaïs, Marijn, Lennert, Theo, Laura en Lyana.
 • Maandag 18:30-19:30 ROOD: Dario, Lars, Wannes, Victor, Sander, Olivier en Amber.
 • Donderdag 18:15-19:15 WIT-GROEN: Niels, Jens, Cemiel, Tajieb, Linus, Nolan, Sofie, Mats, Milan, Kaat, Roos, Maxim, Tabitha, Jarne, Nelle, Mauro, Kimberly, Stijn, Lander en Matthias.

Zo, we hopen dat we jullie met deze informatie wat meer klaarheid hebben kunnen brengen. Indien jullie nog vragen hebben, kan je ons steeds een mailtje sturen op en dan doen wij ons uiterste best om zo snel mogelijk te antwoorden!

Vriendelijke en sportieve groeten!
Het trainersteam van Bamadi